به گزارش راهبرد معاصر؛ از ابتدای هفته، قیمت دلار هر روز بیش از ۳۰۰ تومان افزایش داشته است. این اسکناس دیروز به کریدور ۵۰ هزار تومانی ورود کرد و امروز با قیمت ۵۰ هزار و ۳۰۰ تومان به کار خود پایان داد.
از ابتدای هفته، سیگنالهای سیاسی در خصوص برجام چرت دلار را پاره کرده است. بررسی بازار ارز توسط خبرنگار تجارتنیوز از بازار فردوسی، قلب مبادلات ارز غیررسمی کشور، نشان میدهد متقاضی خرید دلار بالا و عرضه کم است. معاملهگران منتظر قدم بعدی بازارساز برای خنثی کردن اخبار نامساعد هفته گذشته در حوزه برجام هستند. آنها به کنایه میگویند اگر دست سیاستگذار از اخبار و پالسهای مثبت خالی است میتواند آزادسازی دلارهای بلوکه شده در کرهجنوبی را مطرح کند. به اعتقاد آنها طی چهار سال گذشته هر دو هفته یک بار بازارساز از اخبار مربوط به دلارهای بلوکه شده برای مهار قیمت دلار استفاده کرده است.
در همین راستا مجتبی دیبا کارشناس اقتصادی با اشاره به روند سایدوی یا خنثی قیمت دلار به تجارتنیوز گفت: «محدوده ۵۱ هزار و ۷۰۰ تومانی را میتوان به عنوان منطقه تصمیمگیری برای روند دلار مطرح کرد. این در حالی است که ریتم اخبار ورودی به بازار اگر مثبت باشد، منطقه ۴۷ و ۴۸ هزار تومانی را میتوان برای دلار در نظر گرفت. در حالت خوشبینانه نیز، دلار میتواند تا قیمت ۴۵ هزار تومان پایین بیاید.»
وی با اشاره به اینکه اگر مذاکره و توافقی صورت گیرد مدل این مذاکرات از اهمیت بالایی برخوردار است، تاکید کرد: «با توجه به متغیرهای مهم اقتصادی، دیدن قیمت دلار زیر محدوده تعادلی بین ۴۳ تا ۴۶ هزار تومان وزن بسیار کمتری دارد.»
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه قیمت دلار را باید با توجه به شرایط سیاسی کشور سنجید خاطر نشان کرد: «در شرایطی که یک برجام قوی و بسیار خوب اتفاق بیافتد، دلار به کشور سرازیر شود، تنش کاملا از روابط سیاسی کشور کنار رود و موارد بسیاری حل شود، میتوان قیمت دلار را در نیمه کریدور ۴۰ هزار تومانی دید.»
دیبا در ادامه افزود: «باید توجه داشت اگر قیمت اسکناس آمریکایی پایین بیاید سفارشهای خرید زیادی وارد بازار و فرار سرمایه بیشتر میشود. همچنین بسیاری از سرمایهها آمادگی خروج از بازار را دارند و بازارساز در تصمیمگیری برای قدمهای بعدی به این موضوع نیز توجه میکند.»
اسکناس آمریکایی نزدیک به یک ماه بود در محدوده ۴۸ تا ۴۹ هزار تومانی نوسان داشت. به واسطه اخباری که سیاستگذار روانه بازار میکرد و خوشبینی معاملهگران نسبت به آینده ارزی کشور، ثبات قیمتدلار محقق شد. کارشناسان اقتصادی نیمههای تابستان را فرصت سیاستگذار برای تحقق وعدههای چند ماه اخیر میدانند.
خبر مربوط به مرخصی اجباری رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از سیگنالهایی بود که هفته گذشته منتشر شد و موجباب روند افزایشی قیمت دلار را در هفته جاری رقم زد. امروز سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران به این موضوع اشاره کرد و گفت: «در خصوص اتفاقات داخلی کشورها اظهار نظر نمیکنیم. برای ما رفتار و عملکرد دولت آمریکا مهم است، نه اشخاص؛ چرا که تغییر افراد نمیتواند تغییر چندانی در مسیر سیاستهای آنها داشته باشد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد عضویت ایران در پیمان همکاریهای شانگهای نیز اظهار کرد: «این آخرین گام از روند عضویت رسمی، کامل و تمام عیار ایران در سازمان همکاری شانگهای است و همانطور که بارها اعلام شده عضویت ایران در این سازمان منفعت دوطرفه هم برای ایران و هم برای اعضای این سازمان دارد.»
در ماههای گذشته گمانهزنیهایی در خصوص دلیل سفر پادشاه عمان به ایران برای پادرمیانی درباره موضوع روابط دوباره ایران و مصر مطرح شده بود، کنعانی با اشاره به اینکه به هر اقدام مثبتی از سوی مصر، پاسخ متقابل و مثبت داده خواهد شد،گفت: «هیچ موضع رسمی در مورد روابط ایران و مصر دریافت نکردیم و اخبار منتشر شده هنوز از سوی مراجع ذیربط، راستی آزمایی نشده است و من از اظهار نظر در این زمینه اجتناب میکنم.»
آنچه امروز از سوی وزیر أمور خارجه به آن اشاره شد موضوعاتی بود که در روزها و هفتههای گذشته توانسته بود به عنوان اهرمی برای مهار قیمت دلار کار کند.
بازارهای همسایه فعلا در تعطیلات اعیاد قربان تا غدیر هستند. معاملهگران معتقدند با باز شدن بازارهای همسایه میتوان شاهد رشد قیمت در این بازارها بود، چرا که در تعطیلات مذکور بازار آنها از تهران جا مانده است./تجارت نیوز